Werkstraf man uit Gaanderen voor stelen geld dierenambulance Doetinchem

29/01

Foto: Politie

Gaanderen – De rechtbank veroordeelt een 71-jarige man uit Gaanderen tot een werkstraf van 240 uur. Hij maakte zich schuldig aan diefstal van meerdere geldbedragen.

De man werkte als vrijwilliger bij de Stichting Dierenambulance in Doetinchem en was in het bezit van een bankpas van die Stichting. Hiermee deed de man in een periode van ruim 4 jaar een groot aantal uitgaven die niet voor de Stichting waren bedoeld, maar voor privédoeleinden. Op deze wijze stal de man meerdere geldbedragen van de stichting.

Straf gelijk aan eis
De straf die de rechtbank oplegt is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De rechtbank neemt het de man in het bijzonder kwalijk dat hij voor zijn eigen financiële gewin een vrijwilligersorganisatie heeft bestolen. Daarmee schond de man het vertrouwen van de Stichting, de daarbij betrokken vrijwilligers en de verschillende donateurs.

Schadevergoeding
De man moet tot slot een schadevergoeding van ruim 22 duizend euro aan de stichting betalen.