Gemaskerde overvallers verjaagd door eigenaar afhaalchinees in Doetinchem (update)

Doetinchem – Vanavond rond 21:45 uur hebben twee gewapende mannen geprobeerd afhaalcentrum New City in Doetinchem te overvallen. De twee overvallers kwamen de zaak binnen aan de Mozartlaan en eisten geld onder dreiging van een mes. Pech voor de overvallers, want de eigenaar wist hen te verjagen met een mes voordat ze konden toeslaan.

De twee gemaskerde mannen waarvan het signalement niet bekend is sloegen op de vlucht. De politie doet onderzoek en gaat bewakingsbeelden van een naastgelegen winkel bekijken.

Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

Update politie persbericht:

Rond 21.00 uur drongen de jongens de zaak binnen. Onder dreiging van een mes (of iets wat daar op lijkt) proberen ze achter de toonbank te komen. Een klant en de eigenaar weten de jongens uit de zaak te werken. Er werd geen buit gemaakt en niemand raakte gewond.

Signalement

Van de jongens is het volgende signalement bekend:

Waarschijnlijk gaat het om twee jonge jongens
Ongeveer 1.70 meter lang
Beiden hadden een slank en smal postuur
Waren geheel in het zwart gekleed. 1 jongen droeg witte sneakers.

Heeft u wat gezien of heeft u camerabeelden?

Heeft u gisteravond tussen 21.00 uur en 21.30 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de Mozartlaan? Herkent u het signalement van de jongens? Of heeft u camerabeelden die wij nog niet hebben gezien? Dan horen wij dat graag! U kunt contact met ons opnemen via 0900-8844. Liever anoniem uw informatie doorgeven? Bel dan M 0800 7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl.