Doetinchem in rouw om ‘jongen met hart van goud’

08/02

©JesperPeeters/112doetinchemnieuws.nl

08/02

©JesperPeeters/112doetinchemnieuws.nl

08/02

© Jesper Peeters /112doetinchemnieuws.nl

08/02

©JesperPeeters/112doetinchemnieuws.nl

08/02

©JesperPeeters/112doetinchemnieuws.nl

08/02

©JesperPeeters/112doetinchemnieuws.nl

08/02

©JesperPeeters/112doetinchemnieuws.nl

DOETINCHEM – Woensdag 8 Februari, Het is een dag na de dood van de gister overleden Bas. Vrienden, familie, kennissen, en mede graafschappers komen bijeen op de plek waar het tussen maandagavond en dinsdagochtend allemaal gebeurde.

Politie onderzoek
Op dinsdagochtend kreeg de politie omstreeks 08:00 uur een melding dat er een lichaam zou zijn aangetroffen van een persoon langs het spoor ter hoogte van de Winnipegstraat te Doetinchem. Later bevestigde onderzoek dat het om de 23 jarige Bas ging.

Wie was  Bas?
‘Bas was een lieve jongen waarmee je altijd erg kon lachen, maar hij had ook een masker op’ verteld een vriend van hem. Hij zou het in zijn prive leven flink te voorduren hebben gehad en ook het verlies van zijn moeder jaren geleden viel hem nog altijd erg zwaar. ‘Ik ben er kapot van, het enige wat ik er over kwijt kan is dat het een jongen was met een hart van goud’ verteld zijn kapper die ook langs kwam. Hij kwam veel in cafe brothers en keepte in een vriendenteam bij DZC. ‘Hoe hij keepte snapte niemand, maar hij hield ze er allemaal uit’ lachte een van zijn vrienden. Wijk 6, beter bekend als De Huet, was ‘zijn’ wijk. Hij is er geboren en heeft er altijd gewoond.

De Graafschap
Maandag speelde De Graafschap thuis tegen sc Cambuur waarbij ze 3-0 wonnen. Bas was een trotse superboer en zat regelmatig in vak 18 naast de spinnenkop. De vrienden van Bas hebben hem die avond niet gezien. Vreemd, want Bas was er altijd. Onwerkelijk, onwerkelijk dat hij er nooit meer zal zijn.