blogname

112
doetinchemnieuws.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!

Grote flatbrand in Doetinchem


Doetinchem - Op dinsdag 13 maart heeft er in de nacht een grote brand gewoed in een flat aan de Caenstraat in Doetinchem.

De brand is op het dak ontstaan en de brandweer rukte met groot materieel uit. Brandweer Doetinchem was er met meerdere wagens waaronder een hoogwerker en ook de brandweer uit het naast gelegen Zelhem was ter plaatse. De brandweer schaalde op naar GRIP1 waardoor er meerdere eenheden ter plaatse kwam. Een ambulance was ook uit voorzorg aanwezig. Vanwege de grote politie inzet was ook de landelijke eenheid van de politie ter plaatse om extra mankracht te bieden.

Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. Wanneer de bewoners van de flat weer terug mogen ook. Wel stonden er gasflessen op het dak en was de brandweer bang voor ontploffingsgevaar. De brandweer heeft dit weten te voorkomen.

De veiligheidsregio laat weten dat twee bewoners elders onderdak hebben gevonden. Voor een aantal andere gedupeerde bewoners die niet terug hun huis in kunnen regelt Stichting Salvage andere woonruimte. De overige bewoners die uit voorzorg hun woning moesten verlaten konden in de vroege ochtend weer terug naar hun woning.

Er zijn geen gewonden gevallen.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws